De stad Leuven, de KU Leuven, IMEC en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) zullen fors investeren in de verdere uitbouw van de Engelstalige International School of Leuven. “Bij de oprichting heeft elke partner honderdduizend euro ingebracht”, zegt schepen Mohamed Ridouani (SP.A). “Afgesproken is dat elk opnieuw minimaal honderdduizend euro investeert. De stad neemt 150.000 euro voor zijn rekening."

De internationale school is een groot succes. Er zijn intussen al een vijftigtal leerlingen verdeeld over vier klassen. “Dit jaar zal de school financieel voor het eerst break-even zijn, sneller dan gepland”, zegt Ridouani. “De school is intussen verhuisd van Terbank naar campus Proximus op het industrieterrein en zit daar heel goed. Ook de samenwerking met basisschool De Ark loopt heel goed. Het gaat zo goed dat we een middelbare school willen uitbouwen. Op termijn willen we ook verhuizen. De nieuwe financiële middelen moeten dat mogelijk maken.”

Ridouani benadrukt het belang van een dergelijke school voor een stad als Leuven. “Leuven internationaliseert snel door de groei van instanties als KUL, IMEC en dergelijke. In de concurrentie met andere steden is ook de woonomgeving belangrijk als we de internationalisering willen uitbouwen”, zegt Ridouani. (hsb)

 HANNELORE SMITZ

© 2016 Corelio