Gisterenavond werd de  tweede editie van het fotofestival  “80 Days of Summer” geopend in de Sint-Pietersabdij: een tweejaarlijks zomerfotofestival georganiseerd door Historische Huizen. 

Dit jaar is het thema 'Roots & Roads' : Waar komen we vandaan? Wat is onze bestemming? De vluchteling op zoek naar een veilige toekomst, de toerist onderweg naar een onbekende plek, de journalist op missie voor het juiste verhaal, de ontdekkingsreiziger op expeditie naar onontgonnen gebied, de nomade dravend naar vruchtbare grond, de fotograaf zoekend naar eenzaamheid en de confrontatie met de natuur, … De blik van fotografen laat niemand onverschillig. Ze openen een venster en trekken hun toeschouwers mee in een verhaal.


De fotoreeksen en de locaties werden bijzonder knap op elkaar afgestemd. De beelden komen nog meer tot zijn recht door de plaats waarop ze opgehangen werden. 

De tentoonstelling brengt je bovendien naar enkele plaatsen waar je anders niet kan komen: zo kun je in de kelders van Hotel d’Hane Steenhuyze foto’s bekijken van een onderzoeksproject in Tanzania. Bovendien kan je daar in de tuin ook genieten een pic nic: gedurende het festival is er een pop-up bar Eat Love Pic-Nic. Je kan er biologische slowjuices en Gentse bieren krijgen - met focus op korte keten-leveranciers. Bovendien kun je er ook genieten van de horeca in de buurt bestellen doet je in de tuin, Deliveroo zorgt voor de levering. Een open tuin, een open huis en open keuken: voor ieder wat wils dus …


Verder nog op het programma: workshops voor kinderen, lezingen, filmprojecties, masterclasses en performances, een concert van Refugees for Refugees in de Sint-Baafsabdij,  ontmoetingen met fotografen, interviews en signeersessies het fotofeest, compleet. Het volledige programma vind je op de website. 

De zes historische locaties: het stadhuis, de Sint-Pietersabdij, Sint-Baafsabdij, Belfort-Lakenhalle, Museum Arnold Vanderhaeghen en Hotel d’Hane Steenhuyse.

Het festival loopt van vrijdag 30 juni 2017 tot en met zondag 17 september 2017. 

Meer informatie vind je op https://www.80daysofsummer.be/

Facebook: https://www.facebook.com/80daysofsummer/