Gedeputeerde Marc Florquin deelt mee frisbees uit van het Holebihuis Vlaams-Brabant tijdens het ontbijt voor de Dag van de jeugdbeweging in jeugdhuis "De klinker" te Aarschot.

Holebi's en transgenders lopen een groter risico op depressie, hebben vaker suïcidale gedachten, en doen meer pogingen tot zelfdoding dan hetero's. 62% van alle transgenders had ooit zelfdodingsgedachten. 22% deed effectief een suïcidepoging. Ook jonge lesbische meisjes zijn een risicogroep. In die groep heeft 56% zelfdodingsgedachten en deed 14% een poging. Onthutsende cijfers.
Eén van de verklaringen hiervoor is dat, vooral jongeren, zich gediscrimineerd voelen of zich minderwaardig voelen omwille van hun geaardheid.

‘Daarom is het belangrijk dat holebi-jongeren in hun directe leefwereld signalen krijgen dat zij er mogen zijn, ook binnen het jeugdwerk en de jeugdbeweging’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor kansenbeleid. ‘Daarom delen we, samen met het Holebihuis Vlaams-Brabant en Mixed,  de jongerenvereniging in Aarschot,  tijdens de Dag van de Jeugdbeweging flyers en frisbees. Op deze manier willen we bij de jeugd aandacht vragen voor de holebi-jongeren en voor de verenigingen waar deze holebi-jongeren terecht kunnen’.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.