Van de eerste zonnige dagen van de paasvakantie hebben de kinderen en jongeren uit de Mechelse buurt Galgenberg woensdag kunnen gebruikmaken om het vernieuwde speelterrein in te wijden.

Goed 50.000 euro investeerde het stadsbestuur in een vernieuwing van het speelterrein aan Offenbossen in Galgenberg. Het terrein werd genivelleerd en uitgerust met vier nieuwe toestellen. "De meccano was niet veilig meer en de overige toestellen waren versleten", zegt Linda Hoorelbeke van de jeugddienst. In nauw overleg met het buurtcomité Galgenberg werkte de dienst een vernieuwing van het speelplein uit. Binnen het jaar was die klus geklaard. "De stad is tegemoet gekomen aan de wensen van zowel de kleinsten als de jongeren", toont Tanja De Belder van het buurtcomité zich tevreden.

Andere speelpleinen

Het stadsbestuur wil nu elk jaar een speelplein volledig vernieuwen en een tot twee pleinen uitrusten met enkele nieuwe toestellen. "Op verschillende speelpleinen is de meccano verwijderd, omdat ze niet veilig genoeg meer waren. De komende jaren willen we die pleinen opnieuw een meccano geven. We kunnen dat niet in één klap, aangezien zo'n toestel ongeveer 20.000 euro kost", weet jeugdschepen Caroline Gennez (sp.a-Spirit). "Volgend jaar vernieuwen we het speelplein Groenenbeemd en investeren we ook in de speelpleinen aan de sporthal van Walem, Aambeeldstraat en Kruisbaan."