In mei 2016 werd er onder impuls van Kamerlid en Schepen voor Mobiliteit David Geerts gestart met Blue Bikes aan het station te Heist-op-den-Berg. De bedoeling was om mensen die met de trein naar Heist-op-den-Berg de mogelijkheid te geven om hun bestemming in de gemeente te kunnen bereiken met de fiets. Zeker in het kader van toerisme, maar ook voor woon-werkverkeer is er een enorm potentieel. Het stijgend gebruik lijkt deze uitgangspunten te bevestigen.

David Geerts : “Toen ik enkele jaren geleden het idee lanceerde om deelfietsen te plaatsen in Heist-op-den-Berg kreeg ik tal van vragen en opmerkingen of dit in onze gemeente wel zou lukken. Na bijna twee jaar denk ik dat we toen de juiste keuze gemaakt hebben. De stijgende cijfers wat gebruik betreft, zijn onbetwistbaar.”

In 2016 werden er op 8 maanden tijd 173 ritten gemaakt met de blauwe fietsen. In 2017 hebben er 573 mensen gebruikt gemaakt van deze fietsen. We hopen dat we hiermee 573 wagens minder op de baan hebben gehad. Naar de toekomst zullen we bijkomende campagnes organiseren opdat het gebruik nog verder stijgt.

“We zien dat ook Heistse studenten een Blue Bike gebruiken om naar huis te gaan. Zij kennen het systeem omdat ze dit ook in de steden gebruiken. Maar we willen nu nog sterken inzetten op de bedrijven. Want ons industriepark is niet toegankelijk met de bus. Daarom hopen we om samen met de bedrijven meer mensen te kunnen bewegen om met de trein en de fiets te komen werken in Heist-op-den-Berg. Ook denken we dat het gebruik door mensen die het cultuurcentrum of toeristische trekpleisters in onze gemeente komen bezoeken, nog kan stijgen, “ aldus Geerts.Jan

Feb

Mrt

April

Mei

Juni

Juli

Aug

Sept

okt

Nov

Dec

Tot

25

49

73

37

53

54

48

49

42

57

49

37

573Meer info

David Geerts : 0475/29.92.06