De leden van sp.a en Groen keurden unaniem de lijst goed voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Na wekenlang intern overleg verraste het lijstvormingscomité met een gedurfde ontwerplijst.

“Nieuwe tijden en uitdagingen vragen nieuwe en frisse oplossingen”, zegt provinciaal gedeputeerde en voorzitter van het lijstvormingscomité Rik Röttger (sp.a). Volgens huidig fractieleider en oud-burgemeester Freddy Vermeiren (63) was de eensgezindheid zelden zo groot als bij de voorstelling van Chris Ceuppens (42) als lijsttrekker. Ik wil die vernieuwing en verjonging alle kansen geven en duw met overtuiging deze lijst.”

Chris Ceuppens is 42 jaar en met zijn jarenlange ervaring als beleidsmedewerker van provinciaal gedeputeerde Röttger, als schepen voor sociale zaken, economie en woonbeleid in Rumst en als voorzitter van Toerisme Rupelstreek kiest sp.a-Groen resoluut voor de combinatie van kennis en nieuw bloed.

Chris: “Ons dorp groeit tegen 2035 van 10.000 naar 12.250 inwoners. Met de slogan ‘Zorg voor ruimte, ruimte voor zorg’ maakt sp.a-Groen duidelijk dat wij Niel willen laten groeien op maat van de Nielenaar en niet van de projectontwikkelaar. Wij willen niet alleen investeren in de straten, maar ook in de mensen die er wonen.”

Daarom focussen we in het bijzonder op zorgzekerheid, klimaatzorg, betaalbaar wonen en vlot en veilig verkeer want met de verstedelijking komen ook de typische stadsproblemen dichterbij: stijgende woonprijzen, kamperen voor de schoolpoort, groeiende wachtlijsten voor zorg en ouderenopvang, files en verkeersonveilige wegen, slechte luchtkwaliteit,… “

De top vijf

Op de 2de plaats staat gemeenteraadslid en voormalig schepen Anja Roofthooft (45). Zij wordt op de 3de plaats gevolgd door het groene OCMW-raadslid Koen Segers (52). Voormalig directeur van de gemeenteschool en gemeenteraadslid Etienne Franssen (69) staat op de 4de plaats. Dorien Deckers (28), kleindochter van burgemeester Georges Deckers, vervolledigt de top 5.

Daarnaast vulde het lijstvormingscomité zorgvuldig de overige plaatsen in met een evenwicht tussen de partijen, jongeren, senioren,… maar ook met de evenwichtige verdeling tussen man en vrouw. sp.a levert 16 kandidaten en Groen 5. De lijst telt naast de vaste waarden maar liefst 12 nieuwkomers en de jongste kandidaat is 18 jaar. Daarover binnenkort meer…