De Curieusafdelingen van Heist-op-den-Berg en Putte organiseren op 22 november een geefplein in zaal Forum te Beerzel. Mensen kunnen dan niet meer gebruikte spullen schenken aan andere mensen die deze dingen een tweede leven kunnen geven. Nieuw is dat er nu een extra oproep wordt gedaan om ook speelgoed mee te brengen of reeds eerder af te geven. Dit speelgoed zal dan gegeven worden aan vzw Den Draai en vzw De Regenboog. Zo hopen de Curieusafdelingen dat de Sint dit jaar zeker geen huis zal overslaan.

Kelly Van Tendeloo : “We stellen vast dat er ook in onze regio meer en meer kinderen opgroeien in armoede. Vaak is deze armoede nog verborgen. Maar als kinderen op de speelplaats aan mekaar vertellen wat de Sint heeft meegebracht, dan blijft het stil bij kinderen wie de ouders in armoede leven.” Daarom hebben de Curieusafdelingen van Heist-op-den-Berg en Putte de krachten gebundeld.

“Vorig jaar hebben we reeds ons eerste Geefplein georganiseerd. Hier gaven mensen spullen die ze niet meer gebruikten cadeau aan andere mensen. Het trof me dat we zagen dat mensen enorm dankbaar waren. Zowel voor de mensen die iets kregen, als de mensen die andere mensen voorthielpen. Natuurlijk hadden we een reglement tegen opkopers die alles gratis zouden komen ophalen om achteraf verder te verkopen, “ aldus Linda Van Stalle.

David Geerts : “Mensen kunnen het speelgoed op voorhand bezorgen aan onze bestuursleden. Achteraf zullen wij het dan bezorgen aan de mensen van vzw Den Draai en vzw De Regenboog. Ik ben ervan overtuigd dat zij contact zullen opnemen met de Sint en hoop dat er dan dit jaar geen huis zal vergeten worden.