Om dit te kunnen geven doen we een warme oproep om speelgoed te schenken, zodat deze dingen een tweede leven kunnen krijgen, maar ook speelvreugde geven aan andere kinderen.

Want hoewel Sinterklaas in principe geen kinderen vergeet, is de kar niet overal even vol.

Indien er speelgoed over is zal dit net als vorig jaar gegeven worden aan vzw Den Draai en vzw De Regenboog. De Curieusafdeling hoopt zo dat de Sint bij zijn terugkeer naar Spanje dit jaar zeker geen huis zal overslaan.

Kelly Van Tendeloo : “We stellen vast dat er ook in onze regio meer en meer kinderen opgroeien in armoede. Vaak is deze armoede nog verborgen. Maar als kinderen op de speelplaats aan mekaar vertellen wat de Sint heeft meegebracht, dan blijft het stil bij  kinderen van wie de ouders in armoede leven.”

Daarom zet de Curieusafdeling van Heist-op-den-Berg opnieuw een speelgoedactie op touw.

“Vorig jaar hebben we dit ook georganiseerd. We hebben toen enorm veel speelgoed verzameld en aan organisaties gegeven die met kansarme kinderen werken. Dit jaar proberen we ook om de kinderen zelf te laten kiezen welk speelgoed ze willen nemen. Om niet stigmatiserend te werken zijn alle kinderen welkom, maar we nodigen toch speciaal de kansarme kinderen uit. Het overschot van het speelgoed gaat opnieuw naar vzw Den Draai en vzw De Regenboog, “ aldus Hilde Cools.

 David Geerts : “Ik doe een warme oproep aan mensen in Heist-op-den-Berg om speelgoed te geven. Als zij contact opnemen met onze bestuursleden komen we het bij hen thuis halen. “

Meer info: David Geerts       0475/299206              David.geerts@dekamer.be

Kelly Van Tendeloo    0472/60.30.01            Kelly_van_tendeloo@hotmail.com

Hilde Cools                 0473/75.29.20            Hilde.coolse@skynet.be