Curieus Essen organiseert in de rand van Meifeest! op zondag 1 mei tussen 13 en 17 uur een ‘Geefplein’.

 

Een ‘Geefplein’ is een soort markt, maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten. Je komt er naar toe met spullen die jij zelf niet meer nodig hebt maar die een ander nog kan gebruiken. Of je komt er naar toe met lege handen en gaat naar huis met spullen die je kan gebruiken.  Geheel vrijblijvend!

Geven en delen…  Er wordt dus niets verkocht, gekocht of geruild. De enige voorwaarde is dat de spullen die je meebrengt bruikbaar en in goede staat zijn. Zien dat je iemand gelukkig hebt gemaakt met hetgeen je anders weggooit…  Geef toe, dat maakt toch ook jou gelukkig ?  Een Geefplein is ook een sociaal gebeuren, waar iedereen terecht kan voor een gezellige namiddag.

Het Essense Geefplein wordt georganiseerd in het kader van Meifeest!.  Dat vindt plaats in de Stationsstraat (tussen Kammenstraat en de Molenkakkersstraat). U kunt zich vanaf nu daarvoor opgeven bij Jokke Hennekam (jokke.hennekam@telenet.be – 0475/80 57 42) of bij Helmut Jaspers (helmut.jaspers@essen.be – 0477/464 100).

Vanaf 16 uur is er ter gelegenheid van de viering van de Dag van de Arbeid ook een muziekterras met gratis optreden van de coverband ‘Casserole Fermer’ en kinderanimatie.

Vanaf 17 uur kan je er ook genieten van een heerlijke barbecue (vegetarisch kan).  Deelname kost € 15,00 – kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 7,00.  Inschrijven kan tot en met dinsdag 26 april inschrijven via essen@s-p-a.be , bij een van de bestuursleden of in café Volkshuis.