“Het is ‘schuldig verzuim’ dat de Vlaamse meerderheidspartijen maar geen akkoord vinden over het inschrijvingsdecreet”, zegt Caroline Gennez.

 De Vlaamse meerderheidspartijen raken het maar niet eens over de manier waarop de schoolinschrijvingen in Vlaanderen moeten georganiseerd worden. Meer zelfs: de partijen blijven elkaar maar de zwarte piet toespelen, zodat de de kans op een akkoord miniem is.

“Dat is dan ook niet meer of minder dan ‘schuldig verzuim’, zegt Caroline Gennez. "Al een hele legislatuur kibbelen de meerderheidspartijen over dit dossier. Ook minister Crevits blijft aan de zijlijn staan.Nochtans zijn er een aantal makkelijke oplossingen: éénzelfde inschrijvingsmoment voor alle scholen en centraal aanmelden om kampeertoestanden te vermijden. Verlos scholen, ouders en leerlingen uit hun lijden. Er is een ruime parlementaire meerderheid. Waar wacht men eigenlijk op?"

Voor Gennez is het duidelijk. "Dit is het zoveelste bewijs dat deze regering en meerderheid niet meer in staat zijn om zelfs in cruciale dossiers nog beslissingen te nemen."