In het kader van het project ‘Landschappen van Allure’  van de provincie Noord-Brabant (NL) gaat de gemeente Roosendaal de fietsroute "route van de Turf" verbeteren.

Daar hoort ook de aanleg van een fietspad bij in het verlengde van de Grensstraat, langs de Hollandsedreef tussen de Mariabaan en de Ottermeerweg in Nispen.

Dit fietspad zal ongetwijfeld een prachtige troef zijn op toeristisch vlak en een mooie verbinding voor de recreatieve fietser.  Zeker als binnenkort ook het fietspad langs de Spillebeek zal aangelegd zijn.  Ter hoogte van het domein van De Belder richtte de gemeente Essen trouwens al mooie picknickplaats in met prachtig uitzicht op de ‘vijver van Rey’.

De aanvankelijke plannen die werden voorgelegd voorzagen in de kap van niet minder dan 220 bomen op Belgisch grondgebied.  Na onderhandeling met de ontwerpers van de gemeente Roosendaal zouden uiteindelijk nog een 70-tal bomen moeten verdwijnen, voornamelijk in het gedeelte ter hoogte aan de Mariabaan, ter hoogte van ‘Reyevijver’.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu (sp.a): “We hebben nogmaals onderhandeld met de gemeente Roosendaal.  Met resultaat, want er komt alsnog een aangepast plan.  Het fietspad komt te liggen tegen de Belgische grens, zonder dat er ook maar één boom dient te worden gerooid”. 

Meer dan waarschijnlijk zal het fietspad, dat voorzien wordt in zandkleurig beton of asfalt, nog dit voorjaar worden gerealiseerd.