Betreurenswaardig:de federale ploeg boekt opnieuw geen vooruitgang in de communautaire discussie. Maar nog veel erger is het dat ze de dalende koopkracht niet aanpak.Deze federale ploeg bakt er helemaal niets van. De ene na de andere deadline wordt overschreden. Alleen de angst om bij verkiezingen zetels te verliezen, houdt het kartel CD&V/N-VA tegen om er de stekker uit te trekken. Ik roep dan ook op om een constructieve dialoog te voeren van gemeenschap tot gemeenschap. Een dialoog waarbij ook Brussel moet betrokken worden.

Ik hoop dat iedereen nu van de vakantieperiode gebruik zal maken om zijn gezond verstand terug te vinden. In het najaar kan dan een uitweg worden gevonden uit de communautaire impasse.

Volgens sp.a dient de aandacht nu vooral te gaan naar de versterking van de koopkracht van de mensen. Daarvoor verwijzen we naar onderzoek van het bureau GfK, waaruit blijkt dat bijna vier op tien Belgen het meest wakker liggen van de dalende koopkracht. Daar faalt en draalt deze regering schaamteloos.