Waterwegen en Zeekanaal financieren fiets- en voetgangersbrug in Zemst. Volgens sp.a moet dit ook in Denderbelle kunnen.

Aan de Zenneweg in Eppegem, een deelgemeente van Zemst, startte Waterwegen en Zeekanaal NV in oktober 2016 met de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne. De ingebruikname van de nieuwe brug staat gepland voor juni 2017. De brug zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers een veilige verbinding hebben tussen het centrum en het station van Eppegem. Maar ze is bovendien ook een onmisbare schakel voor de verdere uitbouw van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel.

Uit een antwoord op een parlementaire vraag van Bart Van Malderen (sp.a) blijkt nu dat de fiets- en voetgangersbrug volledig gerealiseerd en gefinancierd wordt door Waterwegen en Zeekanaal. De kostprijs bedraagt 294.771,37 euro.

Tom Bogman, die zo’n 2 jaar geleden de kat de bel aan bond dat de sasovergang tussen Denderbelle en Mespelare zou verdwijnen, reageert hoopvol.

“Minister Weyts schoof de helft van de rekening tot hiertoe altijd door naar de gemeente Lebbeke en de stad Dendermonde. Ook de lokale N-VA mandatarissen steunden deze aanpak. Ikzelf ben er altijd van overtuigd gebleven dat de minister het probleem dat hij zelf creëerde ook zelf moet oplossen. Nu blijkt dat dat in Zemst kan, ben ik er van overtuigd dat dit ook bij ons moet kunnen. Ook wij hebben recht op een degelijke fiets- en voetgangersbrug over de Dender”.

Terug aan tafel

“Met een budget van 300.000 euro moet ook hier een oplossing mogelijk zijn. Het kan niet dat er met twee maten en gewichten gewerkt wordt. Minister Weyts en Waterwegen en Zeekanaal hebben geen enkel excuus meer om zich achter een definitieve oplossing te verstoppen. Ik roep minister Weyts dan ook dringend op om met de bestuurders van Dendermonde en Lebbeke terug aan tafel te gaan en dit dossier eindelijk op te lossen. Mensen zijn bezorgd. Weyts moet die onzekerheid wegnemen”, besluit Bart Van Malderen.

Meer info:
Tom Bogman – 0476 818 218
Bart Van Malderen – 0486 76 70 62