Fractieleider Joris Vandenbroucke leest in het advies van de VVSG enkele van zijn eigen bezorgdheden terug. "Ik kan me vinden in de pertinente opmerkingen over het gebrekkig aanbod in landelijk gebied. Met efficiëntiewinsten alleen zal het aanbod daar niet verbeteren. De VVSG vreest dat de landelijke gemeenten ofwel zelf de middelen voor een beter aanbod op tafel zullen moeten leggen, ofwel meer vrijwilligers moeten inschakelen. Dat laatste noemt ze zelf terecht een 'onrealistische' optie".

Vandenbroucke is niet enthousiast over het feit dat de VVSG geen probleem heeft met iets hogere tarieven als ook de kwaliteit verbetert. "De bus en tram zijn al 20% duurder geworden, voor sommigen zelfs ruim 30%. Daar moet een kwalitatief aanbod tegenover staan in plaats van al aan een volgende prijsstijging te denken."

"Vergeet niet dat twee op drie Vlamingen niet in een stad woont en dat één op zes Vlaamse gezinnen niet over een eigen wagen beschikt. Ook wie in landelijk gebied woont, heeft recht op een betaalbaar alternatief", aldus Vandenbroucke.