Schepen Claude Marinower (Open VLD) sprak dit weekend in een artikel van Gazet van Antwerpen zijn steun uit voor een oplossing rond het dossier aan het Hof van Tichelen op het Antwerpse Kiel. “We zijn blij dat schepen Marinower terecht de blokkering op niveau van het district Antwerpen aanklaagt”, reageert districtsraadslid Tatjana Scheck. “Van deze stilstand wordt niemand beter: de bewoners van ’t Hof van Tichelen niet én de studenten van Pius X ook niet.”

 Vorige week voerde sp.a actie voor de aanleg van een fietspad aan ’t Hof van Tichelen. Door de uitbreidingswerken aan Pius X is de schooldrukte in ’t Hof van Tichelen sterk toegenomen. Leerlingen moeten voortaan met de fiets langs die kantde school binnen rijden. “Alles behalve veilig voor de fietsende scholieren,” zegt Scheck. “Bovendien zorgt die drukte ook voor heel wat overlast voor de buurt.” De partij voerde daarom actie voor de aanleg van een fietspad. “Goed voor de veiligheid van de scholieren, goed voor de buurt.”

In een reactie afgelopen weekend liet schepen Claude Marinower weten boos te zijn over de stilstand op dit dossier in het district Antwerpen. Volgens Marinower was de aanleg van het fietspad in 2015 zo goed als rond, tot het district Antwerpen het dossier claimde als hun bevoegdheid. “Sindsdien ligt alles stil”, zegt Scheck. “Het districtsbestuur wil een schoolstraat inrichten, maar zowel de school, de buurt, als de stadsdienst mobiliteit vinden dit de foute keuze.”

Nochtans is er dringend een oplossing nodig voor de situatie aan ’t Hof van Tichelen. “Het districtsbestuur en bevoegd schepen Tom Van den Borne (Groen) maken zich compleet belachelijk door de blokkage,” zegt Scheck. “Alle bouwstenen voor de aanleg van het fietspad liggen klaar. Het enige wat de meerderheid moet doen is de beslissing goedkeuren en de knoop doorhakken. Maar dat laat ze na.”

Vanavond komt het dossier aan bod op de districtsraad van Antwerpen. “Wij zullen daar nogmaals pleiten voor de aanleg van een fietspad en drukken op de noodzaak om in dit dossier eindelijk en snel vooruit te gaan.” Dat Marinower zijn steun uitspreekt voor het fietspad vindt de partij alvast een bemoedigend signaal. “Als Open VLD de aanleg van het fietspad wilt steunen, moedigen we dat zeker toe. We hopen dat bij Groen en N-VA eenzelfde daadkracht mag worden verwacht.”