Op maandag 19 maart 2018 zal de vergadering van de gemeenteraad voor het eerst live te bekijken zijn via de website van de Stad Gent. Ook het voorafgaande 'vragenuurtje' (rechtstreekse informatieve vragen door raadsleden aan een schepen) zal integraal te zien zijn. De uitzending start om 18 uur, er zal telkens aangegeven worden welk agendapunt wordt besproken.

“Ik ben niet alleen burgemeester, ik ben ook voorzitter van de gemeenteraad. Dit is fijn voor zowel de Gentenaars die de politiek van nabij willen volgens als voor de gemeenteraadsleden die op die manier meer aandacht krijgen voor hun werk. Goed voor de democratie in 't algemeen dus. Met dank aan collega Martine De Regge trouwens, die dit project mee mogelijk maakte omdat ze als schepen ook verantwoordelijk is voor de informatica van de Stad Gent als organisatie.”

Sinds januari 2017 kan men de gemeenteraad live beluisteren, maar nu is er dus klank én beeld. De beelden zal men bovendien achteraf kunnen bekijken via http://qbesluit.gent.be (klik op 'Webcast').