Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) schrijft in haar beleidsnota dat de federale collectie van moderne kunst terug moet naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. “Daardoor wordt de toekomst van het nieuw kunstmuseum in de Citroëngarage penibel”, zegt Yamilla Idrissi “Terwijl de Brusselse Regering op het punt om de Citroëngarage aan het kanaal in Brussel aan te kopen. Dat museum zou een

“Dit tast de geloofwaardigheid van de politiek aan”, reageert Vlaams parlementslid en initiatiefneemster van het Museum aan het kanaal Yamila Idrissi. “Het museum voor moderne en hedendaagse kunst in de Brusselse Kanaalzone staat voor mij symbool voor de mogelijkheid van federale, Vlaamse, Waalse en Brusselse politici om aan eenzelfde zeel te trekken, om zichzelf te overstijgen en verandering mogelijk te maken. Het zou een schitterende kans zijn om een ambitieus project op te bouwen rond een ijzersterke publiek-private collectie.”

“Het is dan ook jammer dat een partij die in haar verkiezingsprogramma voor Brussel letterlijk schreef: ‘het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst kan ondergebracht worden in (een deel van) het gerenoveerde Justitiepaleis. Onze Brusselse Tate Modern of Centre Pompidou met grote aantrekkingskracht.' Maar wat ik vandaag hoor is precies het tegenovergestelde. Laat dit project nu niet ten prooi vallen aan communautaire kortzichtigheid, met Brussel als kind van een politieke afrekening.”

U kan op www.makbrussel.be alle informatie over het project van het Museum aan het Kanaal vinden.