Dinsdag 7 maart woonden een 200-tal senioren en jongeren in het Muziekcentrum De Bijloke een gratis concert bij: het Bijloke BAL (BAL staat voor Beweegt Alle Leeftijden).

Vier jonge muzikanten, allemaal studenten aan het conservatorium van Gent, namen jong en oud mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de verschillende continenten.

Dit gratis concert is onderdeel van het groter project ‘Jong en oud in Gent’, dat generaties wil verenigen. “Jong en oud kunnen veel van elkaar leren. Door samen te werken, te spelen, te dansen, creatief te zijn, krijgen ze meer respect en waardering voor elkaar. Dankzij BijlokeBAL ontdekten verschillende generaties samen klassieke muziek”, zegt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

Met publiek was een mix van bezoekers uit de lokale dienstencentra (ldc) van OCMW Gent, de stedelijk Open Huizen, bewoners van woonzorgcentra en leerlingen van basis- en middelbare scholen, …

De meeste bezoekersgroepen maakten vooraf al kennis met elkaar en konden zo nieuwe vormen van verbondenheid ervaren. Door generaties met elkaar in contact te brengen beseft zowel jong als oud dat men elkaar nodig heeft, dat je iets voor elkaar kunt betekenen…

Sterke banden tussen generaties daar gaan we in Gent samen voor!