Wie dringend moet plassen hoeft in het centrum van Halle niet meer te zoeken, want het laatste openbaar toilet is geruisloos gesloten. De stad wil er niet meer in investeren, omdat er volgens schepen van Openbare Werken Johan Servé genoeg andere mogelijkheden zijn. "Alleen bij de renovatie van het Historisch Stadhuis bekijken we nog of een openbaar toilet mogelijk is", zegt Servé.

De gemeenteraad polste bij het schepencollege of er nog plannen waren voor nieuwe toiletten. Die zijn er dus niet.

Het laatste openbare toilet stond aan cultureel centrum 't Vondel aan het Possozplein, maar sloot intussen geruisloos de deuren. "Het werd destijds geplaatst door de firma JCDecaux", zegt Servé. "Het paste in het contract dat we met het bedrijf afsloten voor de bushokjes en de reclamezuilen. Maar in de nieuwe aanbesteding werd dat toilet geschrapt omdat er zoveel defecten en ongemakken waren."

Het college is van oordeel dat bezoekers ruimschoots gelegenheid hebben om een toilet op te zoeken. Tijdens de openingsuren van de bib, het stadhuis, station, cc ’t Vondel, Den Ast, en het historisch stadhuis kan eenieder terecht om een toilet op te zoeken.

Schepen Servé: “Bedenk daarbij diverse horecazaken en dan heb je mogelijkheden in overvloed.”.