Daniel wist op voorhand dat de Stad Gent hoog zou eindigen. “Omdat ik ervan overtuigd ben dat onze diensten zeer goed werken. Dat we ontzettend sterke medewerkers hebben, van de straatvegers tot de stadssecretaris .”

Antwerpen, de grootste stad van het land, eindigt niet binnen de top 50. “Charles Landry, de beroemde stedenconsulent die Gent in 2011 onderzocht, zei het al: Gent is een ‘hoofdstad in zakformaat’. Groot en sterk genoeg om internationale uitstraling te hebben, maar klein genoeg om bereikbaar te blijven. Dat Gent drie weken geleden verkozen werd als voorzitter van Eurocities, het grootste Europese stedennetwerk, is dan ook geen toeval.”

Bovendien: in Gent zijn de leden van het college van burgemeester en schepenen quasi allemaal fulltime met hun stad bezig, én de verstandhouding tussen het management en het college is uitstekend.

Tot slot: Daniel zelf kreeg een 9 op 10 voor ‘de bereikbaarheid van de burgemeester’. Toch had hij graag een 10 gewild – de aard van het beestje... “9 op 10 is goed natuurlijk. Maar ik weet wat ik daarvoor moet doen: elke dag krijg ik tussen 250 en 300 e-mails en die beantwoord ik allemaal persoonlijk. Maar ik blijf streven naar die 10!”