De gemeenteraad besliste over een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de universiteit Gent. De werking van de vrijwillig ontbonden vzw Gent Congres werd overgenomen door de dienst Toerisme.  Stad Gent en Universiteit Gent kunnen door verdere samenwerking elkaar blijven versterken in het stimuleren en promoten van Gent als congresbestemming.

Raadslid Bruno Matthys (sp.a) juichte de promotie van Gent als congresstad toe en vroeg zich af of de versterking van congrestoerisme al voelbaar is. 

Schepen Annelies Storms stelde in haar antwoord dat de promotie van Gent als congresbestemming nu binnen de reguliere werking van Stad en Provincie verloopt, met daar bovenop nog eens een versterkte samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Toerisme Vlaanderen startte in 2017 met de pro-actieve prospectie van internationale congressen.“ICCA is de wereldassociatie van congresorganisatoren die jaarlijks een ranking uitgeeft over de posities van alle steden die wereldwijd congressen in hun stad ontvangen. Gent heeft zijn positie de laatste jaren verbeterd onder andere door meer congressen aan te trekken maar ook door betere informatie aanlevering over congressen die door Ugent georganiseerd werden in Gent. Tussen 2014 en 2016 is Gent gestegen van de 134ste plaats naar de 66ste plaats” zo stelde een tevreden schepen.