Gent steunt de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie: op donderdag 17 mei 2018 hult de stad zich in de regenboogkleuren. 

Op woensdag 16 mei 2018 om 11 uur hijsen schepenen Resul Tapmaz en Sofie Bracke de regenboogvlag aan het stadhuis, in het bijzijn van Mr. Gay Belgium-kandidaten Jordy de Boo en Jorben De Cubber. Op meer dan 20 andere stadslocaties zal de vlag wapperen: het Gravensteen, AC Zuid, alle politiesecretariaten, de hoofdafdeling van het OCMW Gent, de vijf Gentse woonzorgcentra, het Huis van de Sport, de jeugddienst, het justitiepaleis, de wijkafdelingen van vzw Jong en IN-Gent.

De gevel van het stadhuis die uitgeeft op de stadshal van zal 's avonds oplichten in de regenboogkleuren. Ook de Ghelamco Arena zal oplichten in de regenboogkleuren.

'Samen met het Gentse regenboognetwerk voert Stad Gent een uitgesproken progressief LGBTQ-beleid. Iedereen hoort thuis in Gent – los van hoe je jouw gender of geaardheid wil beleven – en dat willen we ook laten zien', zegt Resul Tapmaz.