Vlaanderen wil graag het WK wielrennen in 2021 binnenhalen. Als dit lukt, dat staat Gent op de eerste rij om het evenement te ontvangen. De Gentse Schepen van Sport Resul Tapmaz laat weten dat er voorzichtig werk wordt gemaakt van een dossier.

Antwerpen en Oudenaarde lieten eerder al interesse weten voor de organisatie van het WK wielrennen en nu vraagt ook Gent een plaatsje om de onderhandelingstafel bij minister van Sport Philippe Muyters.

"Gent zou een mooie gaststad kunnen zijn", luidt het in een officiële verklaging van schepen van Sport Resul Tapmaz. "We kunnen immers bogen op een rijke wielertraditie. In Gent staat de wieg van heel wat klassiekers: de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Omloop Het Nieuwsblad,... Daarnaast is de Zesdaagse van Gent een wereldwijd begrip. We mochten al 3 keer de Tour verwelkomen en in 2019 zijn we gaststad voor de organisatie van het BK wielrennen. Het WK zou een bijzonder mooie aanvulling zijn op dit palmares."

"De grote uitdaging is om een parcours te vinden dat voldoende attractief is en waarbij de impact op het maatschappelijk leven niet te groot is. Een WK omhelst immers een volledige week en dat tijdens de drukke maand september." Het idee om de ring van Gent af te sluiten - zoals eerder gebeurde voor de Tour - is dus geen optie."

"Wij denken dat Gent qua parcours mooie kaarten op tafel kan leggen. Een grote lus door de Vlaamse Ardennen, gevolgd door een aantal rondjes op een gesloten parcours in Gent bijvoorbeeld. Zo krijgen we een parcours dat wielertraditie ademt en dat de mooiste wielerplekken van Vlaanderen aandoet. Gent beschikt bovendien over de knowhow om grote evenementen te ontvangen. Kortom, wij hebben zeker interesse om het WK wielrennen te organiseren en gaan hierover graag in overleg met minister Muyters en de wielerbond."

Vlaanderen heeft nog tot juni de tijd om zijn dossier in te dienen bij de Internationale Wielerunie UCI.