Op zaterdag 28 september zet Curieus9050 onder de noemer ‘Neuzen in Gentbrugge’ een hele dag lang Gentbrugge en de Gentbruggenaren centraal. In het programma valt er voor iedereen wel iets te rapen in Buurtcentrum De Vaart.

“Met een enthousiaste redactieploeg is Curieus9050 bezig met een boekje over het verleden, het heden en de toekomst van Gentbrugge. Dat past in de reeks ‘Neuzen-boekjes’ van Curieus, waarin trouwens vorig jaar al een editie verscheen over Ledeberg. Het boekje zal beschikbaar zijn eind oktober, maar op 28 september lichten we alvast een tip van de sluier”, legt Curieus-voorzitter Stijn Vercamer uit. “Journalist en Gentbruggenaar Rudi Moeraert zal met zijn gasten alvast een aantal sappige anekdotes en interessante weetjes naar boven spitten.” Vanaf 10.30 is iedereen welkom. Na het gesprek is er nog ruimte voor een aperitief.

De namiddag is dan weer voorbehouden voor de kinderen met een gratis optreden van de Raf Violi Discoshow. Volgens kinderen die de show al meemaakten, krijgt Raf Violi echt iedereen aan het dansen. Ook muurbloempjes en stijve harken zijn dus meer dan welkom. Naast de discoshow zullen we ook nog voor een paar andere activiteiten zorgen.

’s Avonds volgt een barbecue. Inschrijven kan in het buurtcentrum of via e-mail naar curieus.9050@curieus.be. Volwassenen betalen 20 euro, kinderen 11 euro.

Na de barbecue komt Big Boy Frankie met zijn sing-a-long show. Bedoeling is om de hele zaal te laten meezingen met oude en recente klassiekers. Wie Frank Ketels al in een van zijn podiumverschijningen bezig zag, weet dat deze stevige brok dynamiet niet stopt vooraleer hij de hele zaal op zijn hand heeft en iedereen minstens met 1 liedje heeft meegezongen. Ambiance verzekerd, gratis inkom ook.

PROGRAMMA

 10.30uur: Start ‘Neuzen in Gentbrugge'

11u: ‘Verhalen uit Gentbrugge’. Panelgesprek met moderator Rudi Moeraert.

15u-17u: ‘Raf Violi Discoshow’ en andere kinderanimatie

18.30u: Barbecue

21u: Big Boy Frankie Singalong