Natuur en groen maken mensen gelukkiger. In een groene buurt kunnen kinderen ravotten, ouderen een frisse neus halen en kan iedereen op adem komen. Heel belangrijk zijn onze groenpolen, de echte grote groene longen voor de stad. Het zijn gebieden groter dan 100 hectare. Rudy Coddens: “Elke Gentenaar heeft wat ons betreft recht op zo een groenpool op maximum 5 km afstand van de voordeur. In de Gentbrugse Meersen is al goed te zien waar we naartoe willen. Het toegangspark met de grote speeltuin en het zuidelijk deel met het avontuurlijk speelbos zijn de voorbije vijf jaar aangelegd en worden duidelijk enorm gewaardeerd. Mensen komen zich hier ontspannen, maar tegelijkertijd is er veel respect voor de natuur.”

Het werk is nog niet af. Samen met Natuurpunt wordt nu ingezet op de laatste aankopen in het noordelijk deel. “En uiteraard gaan we ook voluit voor de uitbreiding en afwerking van de andere groenpolen: het Parkbos, de Vinderhoutse Bossen en het Oud Vliegveld”.

Sp.a en Groen willen vanzelfsprekend op die weg verder gaan vanaf 2019. In ons programma voor de verkiezingen van 14 oktober zit een uitgebreid hoofdstuk ‘Klimaatneutraal, natuur en groen’, dat kan u lezen op de website van het kartel.