De ontwerpopdracht voor de inrichting van een warme en koude keuken in het E-gebouw (het vroegere Electrabel gebouw aan het Zuid) is opgemaakt. Het E-gebouw krijgt naast een warme en koude keuken, ook douches, kleedruimten voor de kok’s en obers in opleiding.

Jurgen Bockstaele (sp.a): “Het huidig voorstel voor de warme keuken en koude keuken in het E-gebouw omvat de volledige inrichting van een instructiekeuken zodat cliënten opgeleid kunnen worden. In het midden van de ruimte wordt een kookeiland geplaatst met een grill, fornuizen, friteuse en braadslede, boven het kookeiland en de combisteamers komt een nieuwe afzuigkap voorzien van een automatisch blussysteem.”

Ook het publieksgedeelte zal een grondige metamorfose ondergaan. “In het publieksgedeelte komen diverse togen, voor onder meer de warme gerechten, koude schotels, voor broodjes en desserts. De architectuur en de afwerking van de keuken zullen een geheel vormen met de nieuwe inrichting van de refter en de inkomhal,” gaat OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) verder.

Jurgen Bockstaele is namens de sp.a-fractie vooral opgetogen omwille van de onrechtstreekse gevolgen: vooreerst wordt het succesverhaal van IKOOK verdergezet  en zelfs uitgebreid. Meer mensen zullen er een opleiding kunnen volgen die hen klaarstoomt voor een job op de reguliere arbeidsmarkt.

 “Uiteindelijk zullen twee sociale restaurants en twee personeelsrestaurants van de groep Gent door IKOOK van lekkere en bovenal gezonde maaltijden voorzien zijn,” vult Rudy Coddens aan. “De bedoeling is ook dat broodjes voor vergaderingen, recepties en zo voor de groep Gent meer door hen gemaakt en geleverd worden, zoals dit nu al gebeurt voor het Gentse OCMW.”