Rudy Coddens is vandaag OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen. Hij is ook voorzitter van het AZ Jan Palfijn en van de VVSG-afdeling OCMW’s.

“De voorbije weken waren een zware dobber voor onze partij waardoor we ook een gewaardeerd collega, Tom Balthazar, zagen vertrekken als schepen én lijsttrekker. Tom was de voorbije 10 jaar één van de belangrijkste architecten van het project ‘stad van de toekomst’. We mogen Tom dankbaar zijn.

Ondertussen is de mediastorm wat geluwd en wil ik zeer graag, langs deze weg, alle leden bedanken voor hun massale steun vorige week woensdag. Ik zal mijn verantwoordelijkheid opnemen en het is een eer om lijsttrekker te zijn. In 2012 hebben we samen met Groen een schitterend programma opgesteld en een klinkende overwinning behaald.

Het is nu tijd om samen met Groen in dialoog te gaan over onze verdere samenwerking. Eensgezind, schouder aan schouder, én met een enthousiaste ploeg willen we samen werken aan een programma waar Gent, en vooral de Gentenaars, beter van worden. Elke Gentenaar, elke vereniging met goede ideeën is welkom. Mijn slogan is niet voor niets: ‘Eérst luisteren, dàt is gemeentepolitiek’. Daar zal ik meer dan ooit naar handelen om Gent ook in de toekomst progressief en solidair te houden.”, aldus Rudy Coddens.