Al sinds 2017 zijn de Gentse musea bezig met een grote erfgoedverhuizing: maar liefst 90.000 stukken verhuizen van verschillende opslagplaatsen naar twee nieuwe erfgoeddepots. Een ervan is de state-of-the art geklimatiseerde opslagruimte die binnenkort in gebruik genomen wordt in de Ghelamco Arena, onder de familietribune. Het is een van de beste depots ter wereld. 


Annelies Storms: Onze kunst en erfgoedcollecties verdienen het om in optimale omstandigheden bewaard te worden: de collecties zijn van onschatbare waarde en vormen het kloppend hart van de musea. Ze vertellen de geschiedenis van onze stad en haar bewoners en nu kunnen we deze collecties op een goeie manier doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.


Met de opening van dit nieuwe, geklimatiseerde depot onder de Ghelamco Arena is de laatste fase ingezet van een nooit eerder geziene verhuisoperatie van verschillende depots naar twee centrale depots. Kunst en erfgoed onder een voetbaltempel is uniek en spreekt tot de verbeelding. Met dit depot scoren we wereldwijd!

Kijk zeker naar de reportage die ze gemaakt hebben voor Het Journaal!

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/07/-de-gentse-voetbalsupporters-gaan-letterlijk-op-onze-kunstcollec/