Zondag 22 januari 2017, op een barkoude maar zonovergoten zondagvoormiddag, verzamelden enkele honderden leden en sympathisanten van SP.A Zelzate om samen te klinken op 2017.

In een afgeladen volle zaal gaf SP.A-voorzitter Luc Van Waesberghe het startschot van wat een bijzonder gezellige en inspirerende nieuwjaarsreceptie beloofde te worden. In zijn welkomstwoord hekelde hij het ijskoude beleid van de Vlaamse en federale regering. Daarnaast nam de voorzitter uitgebreid de tijd om de vele trouwe en nieuwe leden én het voltallige partijbestuur te bedanken voor hun onuitputtelijke energie en het vele werk dat zij verrichten. Ook de fracties en mandatarissen werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet in de ocmw- en gemeenteraad. Meteen daarna was het de beurt aan de socialistische Koninklijke Harmonie Noorderlicht. Zij brachten vele prachtige werken die door de aanwezigen enorm werden geapprecieerd.

Na een schitterend muzikaal intermezzo door de harmonie en een oorverdovend applaus voor dirigent William Spittael en zijn muzikanten, nam fractieleider en lijsttrekker voor SP.A Zelzate in 2018, Brent Meuleman, de micro ter hand. In zijn  nieuwjaarstoespraak had hij het over de verwarrende tijden waarin we leven en de toename van de polarisatie en oproerpolitiek in onze maatschappij. Onomwonden maakte hij het publiek attent op het gebrekkig besparingsbeleid van de huidige politieke meerderheid in Zelzate, om brandend van enthousiasme en positief af te sluiten met een bijzonder hoopvolle boodschap voor de Zelzatenaar. "Er is een alternatief. Wij zijn het alternatief. Eerlijker. Beter. Samen.", klonk het gepassioneerd.

(de toespraak van Brent werd integraal aan dit bericht toegevoegd als bijlage)

Voor de gelegenheid was niemand minder dan Daniël Termont, burgemeester van Gent, naar De Krekel afgezakt. In een begeesterende speech sprak hij zijn volle steun uit aan de voltallige bestuursploeg van SP.A Zelzate en het mooie perspectief en positieve alternatief dat de Zelzaatse socialisten de Zelzatenaar te bieden hebben. "Vandaag staat in Zelzate een uiterst enthousiaste en capabele ploeg klaar, vol gevestigde waarden en nieuw talent. De huidige rechtse meerderheid is een fout in de geschiedenis te noemen. Kandidaat-burgemeester Brent en de voltallige SP.A-ploeg van Zelzate, kunnen op mijn onvoorwaardelijke steun rekenen.", aldus een  gedreven Daniël Termont.

We love 9060!