Voor de vierde keer organiseerden de Lembeekse sp.a schepenen Johan Servé, Peggy Massien, OCMW-raadsleden Valerie Hamelrijck en Mathias Pierquin samen met hun vriendenkring hun nieuwjaarsreceptie op het Claesplein in het centrum van Lembeek.

Zoals ieder jaar trakteerden ze alle aanwezigen op een glaasje jenever en op een drankje terwijl er op de achtergrond door muzikanten voor een gezellige sfeer werd gezorgd. Nieuw dit jaar was het feit dat de sp.a-mandatarissen voor het eerst op een activiteit in Halle herbruikbare jeneverglaasjes en bekers gebruikten.

Sinds geruime tijd zet het stadsbestuur volop in op duurzaamheid tijdens publieke activiteiten in de stad. Daarom besliste sp.a om de jenever en dranken niet in wegwerpbekers- en glazen te schenken maar gebruikten ze hiervoor herbruikbare bekers en jeneverglazen die ze hebben afgehuurd bij de stadsdiensten. En met resultaat! Er was amper afval op te ruimen en de bekers en glaasjes kunnen volgend jaar opnieuw gebruikt worden. Samen met de aanwezigheid van vele Hallenaren, de gezellige sfeer werd beslist om volgend jaar opnieuw een nieuwjaarsreceptie te organiseren met herbruikbare bekers en glazen!