Glabbeek Herdenkt 11 november i.s.m. defensie, Koninklijke Harmonie Crescendo en Davidsfonds Glabbeek, op  zaterdag 11 november 2017 realiseerde het gemeentebestuur met Glabbeek  Herdenkt alweer een sterke affiche waarbij alle slachtoffers op  Wapenstilstand herdacht werden, zegt Natasja Ons Schepen (sp.a) van Cultuur.

Glabbeek Herdenkt 11.11 om 11u.

Johnny Reweghs (sp.a) : Wij vinden als gemeentebestuur deze herdenkingen zeer  belangrijk, omdat wij op Wapenstilstand de slachtoffers herdenken die vochten en sneuvelden voor onze vrijheden die wij vandaag kennen. Ieder jaar leggen we bloemen aan alle 8 oorlogsmonumenten in Glabbeek samen met defensie en deden een traditioneel herdenkingsmoment. Om 9u30 was er een herdenkingsviering in de  kerk van Kapellen, elk jaar nemen we steeds de kerk van een andere  deelgemeente als locatie. Deze herdenkingsviering werd prachtig muzikaal  opgeluisterd door onze lokale fanfare de Koninklijke Harmonie Crescendo en Burgemeester Reekmans hield een herdenkingsrede in de kerk. 


Natasja Ons (sp.a) Schepen van Cultuur : Na de herdenkingsviering was er in  samenwerking met het Davidsfonds een evocatie waarbij Koen Lagae en  Ruben Donvil twee inwoners van onze gemeente en tevens historici met een  grote kennis over de eerste wereldoorlog spraken over het oorlogsjaar  1917 en over verhalen uit de dagboeken van soldaten uit Glabbeek.