Schepen van groendienst Johnny Reweghs (sp.a): “De groendienst plant momenteel heel wat nieuwe planten en bloemen in de verschillende plantenvakken langs de straatkanten. We werken hier met een nieuw procedé waarbij er een minimaal aan onkruid zal komen in deze plantenvakken. Op het dorpsplein in Bunsbeek werden er deze week aan de voorzijde verschillende nieuwe bomen geplaatst. En ook op het schooldomein aan de Dries gebeuren de komende weken nog heel wat groenaanplantingen. Onze gemeenteschool organiseert als MOS-school bovendien zaterdag 26 mei voor het eerst een MOS-klusdag waar alle ouders, kinderen, leerkrachten en inwoners met groene vingers kunnen komen helpen meebouwen aan onze attractieve MOS-school.”

Verder bouwen aan een sterk & waardevol groen Glabbeek

Momenteel zijn de groendienst en de dienst openbare werken druk in de weer met de jaarlijkse grote schoonmaak van het publiek domein langs alle straten in Glabbeek. “Het onkruid wordt aangepakt, de straatkolken worden gereinigd, de graskanten worden gemaaid en alle straten worden geborsteld. En daarna worden nog voor eind juni de belijningen en zebrapaden op het wegdek geschilderd.

Maar tegelijk doen we ook heel wat nieuwe groenaanplantingen die ons landelijk dorp verfraaien. Groenaanplantingen aan de Openbare Bibliotheek aan het Gemeentehuis, hoek Solveldweg en Torenstraat en aan de kapel van de Boerinnenbond verfraaien nu reeds ons dorp. Later komt nog de bloemvakken voor de Gemeentelijke basisschool aanbod.

Wij hebben deze legislatuur heel wat geïnvesteerd in nieuw materiaal dat nodig was voor een propere gemeente. Vandaag kan iedereen in het straatbeeld van Glabbeek zelf vaststellen dat deze investeringen hun nut bewijzen.”