In Glabbeek staan verschillende bouwprojecten op stapel om de gemeente een modern economisch en sociaal centrum te geven. Tegen 2020 komt er een centraal dorpsplein in de Grotestraat. Bedoeling is om onze woningen te centraliseren rond een levendige kern, waar ook culturele en economische activiteit is.

Glabbeek krijgt een modern economisch en sociaal centrum

 

“Op de site van de Spar komt er een echt centrum plein. Naast het huidige warenhuis wordt een nieuw filiaal van Spar gebouwd, dat in het voorjaar van 2018 zal klaar zijn. Vervolgens wordt het oude gebouw van Spar afgebroken. In de plaats komt een blok met twee verdiepingen appartementen. Op het gelijkvloers is ruimte voor zeven commerciële panden, goed voor 1.600 m² winkelruimte. Er kan een cafetaria, kapsalon en kledingzaak komen. Ook op de Tiensesteenweg komen zes appartementen en 500 m² winkelruimte. De vergunning is afgeleverd en de werf is opgestart. In de Craenenbroekstraat is Interleuven dan weer begonnen met de ontwikkeling van een KMO-zone waar tien bedrijven kunnen komen.”; zegt Johnny Reweghs, Schepen van Middenstand (sp.a).

 

Schepen van Ruimtelijke Ordening Natasja Ons (sp.a): “De parking krijgt een ondergrondse verdieping met zo’n 40 plaatsen. Bovengronds wordt de parking vernieuwd met veel groen, zodat het ook als centraal plein kan dienen. Tegen 2020 moet dit centrum klaar zijn. Het ligt vlakbij het gemeentehuis, het cultureel centrum, de bakker en slager. Het trekt bewoners aan van de wooneenheden die al gebouwd zijn of nog gepland worden.