De desserten proeverij met standjes uit maar liefst 25 landen spreekt duidelijk aan bij onze inwoners ! De combinatie van een goede wandeling of een fietstocht door de Hagelandse velden te midden van de bloeiende fruitbomen en grazende dieren in Glabbeek. Het proeven van internationale dessertjes en specialiteiten klaargemaakt door onze Glabbeekse internationale bewoners, zegt Johnny Reweghs (sp.a) schepen Toerisme

In Glabbeek wonen er maar liefs 32 gezinnen van vreemde nationaliteit, 80% deed mee met Glabbeek proeft. Onze bewoners konden kennis maken en dit reeds voor de 3de keer met een diversiteit van dessertjes. Als vorm van integratie kan dit tellen, nergens in Vlaanderen nemen de steden/gemeenten zulke initiatieven voor hun inwoners van vreemde origine te laten integreren in de gemeenschap.

Om de zondag namiddag af te sluiten zijn er verschillende optredens voorzien van Italiaanse muziek, Tropische Samba muziek, Indonesische danseres en afsluiten met ons Bunsbeek talent Mats Tuerlinckx.