Glabbeek Wandelt van 19 april tot 5 juli organiseert de gemeente Glabbeek elke donderdagavond 12 gezondheidswandelingen, zegt Schepen van Toerisme Johnny Reweghs (sp.a).


De begeleide wekelijkse gezondheidswandelingen hebben iedere week een keuze uit 3,5 of 10 Km. Het voorbije jaar waren er maar liefst 3100 wandelaars voor Glabbeek Wandelt. Glabbeek Wandelt is de populairste gemeentelijke activiteit geworden die heel veel inwoners op de been brengt.


Glabbeek Wandelt  2018

Het weekend van 21 en 22 april is het bloesemweekend in Glabbeek, zaterdagavond is er de traditionele Nocturnewandeling en zondagnamiddag hebben we een begeleide wandeling van 6Km en is er een fietstocht langs de bloesemkunstwerken van 23 Km voor gezinnen.


Johnny Reweghs, Schepen Toerisme (sp.a): Met de zon en het goede weer hopen we dat in Glabbeek “Fruitgemeente van het Hageland” de bloesems in pracht en praal te bezichtigen zijn tijdens ons Bloesem Weekend. Het lokken van toeristen is de laatste jaren als maar meer en meer een toeristische hype geworden in onze fruitstreek.