Programma 2016 dienst toerisme fruitgemeente Glabbeek :

Starten doen we dit seizoen met Bloesemweken in het Hageland op zaterdag 16 april vanaf 20u met een gezellige nocturnewandeling tussen de fruitbomen die in volle bloesem staan.

En op 21 april gaan we van start met een nieuwe editie van Glabbeek Wandelt, dit omvat 12 weken gezondheidswandelingen, telkens op donderdag, waarbij de wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 3, 5 en 10 km. Op 5 mei, 9 juni en 7 juli sluiten de wandelingen telkens af met een optreden.

Schepen van toerisme Johnny Reweghs (sp.a): “In 2015 lokte Glabbeek Wandelt maar liefst 2950 deelnemers en ook dit jaar mikken we alweer op heel wat deelnemers. Dankzij de Glabbeekse fruitveiling kunnen ook dit jaar alle wandelaars alweer wekelijks genieten van ons lekker fruit.”

De nieuwe editie van Glabbeek Proeft gaat door op zondag 4 september. Deelnemers kunnen kiezen uit wandeltochten van 3,5 en 10 km of een bewegwijzerde fietstocht van 25 km doorheen de prachtige natuur van onze fruitgemeente. Schepen Johnny Reweghs (sp.a): “Naast wandelen en fietsen voorzien we ook opnieuw entertainment met Italiaanse muziek, tropische muziek, een sambashow en een optreden van lokaal talent Mats Tuerlinckx (the voice). En vanaf 16u kan iedereen proeven en genieten van een internationaal buffet met desserten van maar liefst 30 landen.”

Inschrijven kan via toerisme@glabbeek.be of 016/779393