Glabbeek Zorgt lanceert nieuwe actie : installeren van een rookmelder bij 80 jarigen in samenwerking met de brandweer, zegt OCMW – Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).

‘Nu ingrijpen om brandveiligheid bij ouderen te verbeteren'

Tim Renders, Brandpreventieadviseur Hulpverleningszone Oost Vlaams Brabant : Voor ouderen is een actueel onderwerp. Voor iedereen geldt dat hij of zij rekening moet houden met de gevaren van brand maar uit onderzoek is gebleken dat ouderen vaker te maken krijgen met brand en daarbij een groter risico lopen. In geval van brand moeten ouderen zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Dit is niet evident als zij wat minder mobiel zijn. Daarom is het belangrijk dat zij in eerste instantie er alles aan doen om brand te voorkomen.

OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : Het OCMW Glabbeek gaat vanaf nu, ieder jaar de 80 jarigen in Glabbeek een rookmelder als verjaarsgeschenk geven en onze Klusjesdienst in samenspraak met de Brandweer gaat de installatie doen. Alle andere inwoners van Glabbeek kunnen mee aansluiten met deze samen aankoop van rookmelders.

OCMW Glabbeek in samenwerking met de SAR (Senioren advies raad) informeert de bevolking op 3 oktober 2017 om 19 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis. Om de brandveiligheid bij deze doelgroep te verhogen heeft het OCMW Glabbeek samen met de brandweer brandpreventieve maatregelen en samengesteld. Bij brand is het belangrijk om uzelf zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Bij een gemiddelde woningbrand heeft u na het ontstaan van brand slechts maximaal drie minuten tijd om uw huis te ontvluchten.