Alle 6 de kerkhoven in de deelgemeenten van Glabbeek liggen er piekfijn bij om morgen op Allerheiligen onze overleden dierbaren te herdenken. Dankzij de inzet van het gemeentebestuur,zegt Johnny Reweghs (sp.a) Schepen van begraafplaatsen.

Glabbeekse Kerkhoven piekfijn in orde bij Allerheiligen.

De gemeentelijke werkmannen van onze gemeentelijke groendienst stonden vandaag honderden mensen bij, voor het plaatsen van bloemen en grafversieringen op de Glabbeekse begraafplaatsen. Het sociaal economiebedrijf “de Winning” onderhoudt al 5 jaar de Glabbeekse kerkhoven. Door de inzet van “de Winning” liggen de kerkhoven er permanent proper en onkruidvrij bij.


Gemeenteraadslid Yvette Sterkendries (Dorpspartij): Sinds het Europees verbod op het gebruik van pesticiden werken we intussen al twee jaar samen met een sociaal economiebedrijf om onze 6 kerkhoven onkruidvrij te houden. Voor de inzet van deze groenjobs maken we bovendien slim gebruik van een Vlaamse subsidiëring van maar liefst 50% van de totale kostprijs.

Johnny Reweghs (sp.a) Schepen van begraafplaatsen : Dit is een absolute topprioriteit in Glabbeek en niet alleen op de vooravond van Allerheiligen. #inzetvoorGlabbeek