Schepen van toerisme JohnnyReweghs (sp.a) kondigt “Glabbeek wandelt 2017” aan met de eerste wandeling op donderdag 20april 2017, het vertrek is voorzien in de dancing onder ons  in Molenbeek-Wersbeek. Net als de voorbijejaren zijn er dit jaar ook 36 begeleide gezondheidswandelingen. Twaalfdonderdagen op rij organiseren we wandelingen van 3, 5 & 10 Kilometer. Vorigjaar hadden 2906 mensen deelgenomen. Met dank aan onze Glabbeekse fruitveilingBFV genieten alle wandelaars wekelijks van gratis lekker Hagelands fruit. Ookzorgt de plaatselijke middenstand wekelijks voor proevertjes van Glabbeek.

Opzaterdag 22 april neemt Glabbeek deel aan de bloesemweken van het Hageland. Opzondag 30 april gaat de bijen- en bloesemdag Op zondag 23 juli is er degeocachingwandeling Op zaterdag 7 oktober 2017 gaat de vijfde editie door van “Glabbeekproeft”. 

De dienst Toerisme van Glabbeek gaat weer geanimeerd toeristisch seizoen tegemoet, tal van georganiseerde wandelingen met optredens en telkens Hagelandse proevertje en Hagelands fruit, dankzij onze lokale middenstanders en dankzij onze BFV (Belgische fruitveiling) zegt Schepen van toerisme Johnny Reweghs (sp.a).Info : toerisme@glabbeek.be