In het kader van het Urban Art Project zijn alweer twee glasbollen in de stad in een nieuw kleedje gestopt. De kunstenaar die zich dit keer mocht uitleven is Pieter Bostoen. Glasbollen als canvas voor urban art. Niet alleen een prachtige make-over, ook meer kleur in de stad, meer respect voor de glasbollen en dus hopelijk ook minder zwerfvuil.

Meer kleur en kunst in de stad brengen, dat is nog steeds het opzet van het Urban Art Project. Kunstenaar Pieter Bostoen mocht zich de laatste maanden helemaal laten gaan in onze stad. Hij maakte een kunstwerk van een muur aan de spoorwegtunnel, en nam ook twee glasbollen onder handen. Met zijn heel herkenbare stijl doorbreekt hij zo het monotone grijs.

"Kleur brengt vrolijkheid in de stad. Het fleurt op, en verrast", aldus schepen van jeugd Michèle Hostekint. "Door glasbollen te gebruiken als canvas voor urban art worden het leuke eye-catchers. We hopen op die manier ook het zwerfvuil tegen te gaan, want dat vinden we vaak in de omgeving van glasbollen."

De twee glasbollen staan op de Botermarkt, op de hoek met het Klein Seminarie. "Niet lukraak gekozen. De Botermarkt ligt midden de as die TRAX en de Spil verbindt waar Pieter Bostoen ook al muren onder handen nam. Een kleurrijke zone. Het grijs krijgt steeds meer kleur."

Foto's: Pieter Bostoen