Anne dankte tussendoor de vele stadsdiensten en hun medewerkers omwille van hun loyauteit, inzet en gedrevenheid. Ze was vanzelfsprekend minder lovend voor de Vlaamse en federale factuurregeringen. “De indexsprong blijft slecht voor de mensen. Het financiële voordeel dat de Stad Gent er als lokale overheid aan overhoudt is helemaal gebruikt voor (het redden van) jobs en dat vinden wij schitterend. Maar we zitten nog met een inflatieopstoot door de Taxshift, duurdere elektriciteit en de Turteltaks die Gent liefst 150.000 euro/jaar kost. Dat we als Stad 8,5 miljoen euro/jaar meebetalen aan de Taxshift door de afname van de aanvullende personenbelastingen is eigenlijk te zot voor woorden…”

Bovendien is nu al duidelijk dat de OCMW’s verregaand doen opgaan in de gemeentebesturen, zoals Vlaams minister Homans (N-VA) wilt, geen financiële of dienstverlenende efficiëntiewinsten zal opleveren.

Anne besloot: “We moeten de investeringsgraad hoog houden, snoeien zou een slechte zaak zijn in een periode van zeer lage rentevoeten. Integendeel: laat ons nog meer geld vrijmaken voor sociale huisvesting!

 

foto: Reporters

 

Lees de volledige tussenkomst van fractieleider Anne Schiettekatte: