De Vlaamse regering en de stad maakten vandaag bekend dat de eerste overkappingsprojecten van de ring voornamelijk zullen worden uitgevoerd in het noorden van de stad.

sp.a Lijsttrekker Jinnih Beels: “Het is goed nieuws dat de wijken die minste groene ruimte hebben, die het meest lijden onder lawaai- en milieuhinder, het eerst zullen profiteren van de overkapping.” “We juichen toe dat de stad en de Vlaamse regering de adviezen van de burgergroeperingen ernstig hebben genomen en inzien dat de wijken rond de Luchtbal en het Sportpaleis dringend nood hebben aan meer (adem)ruimte. Tegelijk blijven we vragende partij voor garanties voor een volledige overkapping.”

sp.a-parlementslid Yasmine Kherbache hamert daarom op het belang van de dringende nood aan een ambitieuze modal shift om de files aan te pakken : “In het Toekomstverbond staat zwart op wit dat we naar een modal shift moeten van 50% auto en 50% ander vervoer om de volledige overkapping te kunnen realiseren. Dat betekent dat er dringend moet worden ingezet op meer openbaar vervoer naar de randgemeenten.

Sp.a roept de Vlaamse regering daarom op om werk te maken van tramverlengingen naar Brasschaat, Schoten/Schilde, Borsbeek, Ranst, Wilrijk, Kontich/Edegem en Hemiksem. Er moet ook een volwaardig voorstadsnet voor de trein komen met elk kwartier een trein.