De jury was gecharmeerd door het gedurfde project te bate van een kwetsbaar en ouder deel van de bevolking. Ze noemen het “een moedige investering in een zeer achtergestelde buurt”. Ze kijken met bewondering naar de vermindering van de energiekosten en de verbetering van het wooncomfort voor de bewoners, door efficiënte ecologische keuzes. En een grote meerwaarde voor wie op de Venning woont, is de verzorgde omgeving, met collectieve tuinen en een boomgaard en fris geschilderde gebouwen.

Op de prijsuitreiking in de gebouwen van het Europese Comité voor de Regio’s  n Brussel werd een filmpje getoond waarin bewoners van de Venning laten blijken hoe gelukkig ze zijn in hun nieuwe woonst en buurt. Een bewoner verklaarde als conclusie dat hij op de Venning nog altijd de indruk heeft op vakantie te zijn.

De European Responsible Housing Awards 2016  wordt georganiseerd door Housing Europe, de Europese federatie van de sociale huisvesting. Aan de competitie namen 62 huisvestingsmaatschappijen deel uit heel Europa. Voor de award in de categorie lokale sociale duurzaamheid werden er 5 laureaten geselecteerd (behalve Goedkope Woning ook maatschappijen uit Eindhoven Nederland, Potsdam Duitsland, Örebro Zweden, en Villeurbanne Frankrijk). Daarvan is  het project van Goedkope Woning uitgeroepen als de winnaar.

Voorzitter Marc Lemaitre (sp.a); 'voor Goedkope Woning is de Venningwijk meer dan ooit de toetssteen voor de grondige vernieuwing die de maatschappij onafgebroken aan het doorvoeren is van al haar andere wijken en flatgebouwen'.