Op zondagmorgen 3 april geven we in Brugge het startschot voor de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen, een unieke gebeurtenis. De Markt zal opnieuw volstromen met duizenden wielerliefhebbers die het feest in de stad doen losbarsten. Naar jaarlijkse gewoonte is op de vooravond van de Ronde van Vlaanderen ook iedereen welkom op de Markt voor een gratis concert. 

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Ronde hebben we met niemand minder dan de Brugse internationale musicalster Hans Peter Janssens een bruisend verjaardagsprogramma samengesteld.  Hij maakte in Vlaanderen furore met verschillende producties zoals The Phantom of the Opera, Les Misérables, Jekyll & Hyde, Dracula en Sacco & Vanzetti.

Het programma bestaat uit musicaltoppers en klassieke traditionals gebracht door Catalpa Symphonic onder leiding van Pol Vanfleteren. Dit orkest speelde de muziek in voor de film ‘Marina’ en gaf een concert tijdens de opening van de Special Olympics. Ook de stijlvolle sopraan Anne Cambier is uitgenodigd. Zij brengt onvergetelijke solonummers en enkele prachtige duetten met Hans Peter. Componist en arrangeur Bjorn Dobbelaere heeft speciaal voor deze gelegenheid mooie arrangementen gemaakt die als een waterval van emoties zullen losgelaten worden op het publiek.

Als kleinzoon van een fietsenhandelaar uit Brugge voelt Hans Peter zich bijzonder trots en vereerd om in zijn geboortestad  de 100ste verjaardag van  De Ronde Van Vlaanderen in gang te zingen.  En dat op zaterdag 2 april om 20.30 uur.

U hoort het, dit wordt een uiterst feestelijke start van de Ronde!