Het Mechelse stadsbestuur keurde, onder impuls van schepen van Jeugd Caroline Gennez, het voorontwerp voor de skatebowl aan het Douaneplein goed. De stad trekt hiervoor een bedrag van 30.000 euro uit, waarvan de helft als toelage wordt toegkende aan de vzw SkateM voor de bouw van het skatepark.

"Er komt dus schot in de zaak. Gelukkig, want de Mechelse jeugd wacht reeds lang op degelijke infrastructuur om hun hobby en sport te beoefenen" weet Gennez de goedkeuring aan te vullen.

In Mechelen zijn er een vijfhonderdtal skaters, vandaag vooral actief op pleinen in de stationsomgeving en op de Veemarkt. Maar, een echte infrastructuur voor deze sportievelingen is er niet in de Dijlestad.

Binnen de Mechelse Jeugdraad werd een werkgroep opgericht die bestaat uit de initiatiefnemers van 'Skateliving' (gerealiseerd tijdens de Week van de Amateurkunsten) en een aantal Mechelse skaters. Deze werkgroep werkte een concreet voorstel uit om een betonnen bowl te bouwen naast Perron M op het Douaneplein.

De stad voorziet naast 15.000 euro voor de bouw ook nog eens het zelfde bedrag voor de afwerking: omheining, vuilbakken, verlichting, banken, informatieborden,... "Maar het belangrijkste is dat de skaters zelf de handen uit te mouwen steken. Zo wordt het een park van skaters voor skaters, een unicum in ons land" besluit Caroline Gennez.