De voetbalwedstrijd tussen Waasland-Beveren en Antwerp van 30 september verliep niet zonder incidenten. Een groot aantal Antwerp-supporters was er in geslaagd om zich te mengen onder de Beveren-supporters. Er werden door de hooligans zelfs vuurpijlen afgeschoten naar de thuissupporters, waaronder naar een aantal kinderen. Groen-sp.a raadslid Issam Benali vroeg de burgemeester om maatregelen te nemen om dit soort zaken in de toekomst te vermijden.

Raadslid Benali wees nog op een ander probleem. Doordat Waasland-Beveren de laatste tijd meer supporters aantrekt, is het drukker in het stadion. Op de E-tribune is er een slechte doorstroom van mensen. De twee ingangen van de E-tribune raakten bij het begin van de wedstrijd tegen Anderlecht verstopt terwijl er hoger op de tribune nog voldoende plaats was. Dat zorgde voor een gevaarlijke situatie en voor ongenoegen bij de supporters. Raadslid Benali vroeg de burgemeester om afspraken te maken met de club ivm de doorstroom van supporters in het stadion.

De burgemeester antwoordde dat er op vrijdag 27 oktober, na de gemeenteraad een overleg gepland was met de club en de politie. Daar zou eerst een vooral nagegaan worden of alle afspraken wel gevolgd werden. Er zou ook overwogen worden om de afspraken te verstrengen bij dit soort risicowedstrijden. Zo zou overwogen kunnen worden om het aantal tickets per persoon te beperken tot één. De situatie op de E-tribune werd door de burgemeester niet opgemerkt tijdens de wedstrijd en werd door hem geminimaliseerd. Raadslid Benali wees de burgemeester erop dat hij tussen de supporters op de E-tribune stond en dat de burgemeester deze situatie niet kon zien vanop de zittribune of skybox waar hij zat. Het zou alsnog meegenomen worden naar het geplande overleg.