Na elektriciteit, gas en mazout, gaat nu ook een campagne van start om samen dakisolatie te plaatsen. Met de actie kunnen gezinnen hun energiefactuur met 30% verminderen, rekenden sp.a, Bond Moyson en ABVV West-Vlaanderen uit.

Omdat tot 30% van de gestookte energie in een huis meteen verdwijnt door geen (of slechte) isolatie, kan het dak gezien worden als de grootste energievreter van een woning. Dakisolatie is daarom prioriteit nummer één, als u energie en centen wil besparen.

Met de campagne "een muts voor je huis" wordt het heel eenvoudig om uw dak te isoleren en van de premies te genieten. En wie de investering moeilijk kan financieren, krijgt de mogelijkheid te lenen aan een zeer sociaal tarief. "Een eenvoudig, voordelig en kwaliteitsvol systeem", legt Vlaams Volksvertegenwoordiger Michèle Hostekint uit. "Eenvoudig, omdat alle administratie en premie-aanvragen voor u geregeld worden. Voordelig, omdat wij met zoveel mogelijk interesseerden goedkope prijzen bedingen voor het materiaal en diensten. De kwaliteit wordt gegarandeerd door de samenwerking met de Clarus CVBA als ervaren energiesnoeier. Bij intekening in het project wordt uw dak via een geregistreerde aannemer geïsoleerd en kan u op korte termijn genieten van de financiële voordelen. Na 1 jaar is uw investering terugverdiend!"
 
Het  project past in de plannen van de Vlaamse Regering om tegen 2020 alle Vlaamse woningen te laten voorzien van dakisolatie. Het is duidelijk dat de overheid steeds strengere eisen oplegt. "Woningen moeten energiezuiniger zijn. Eigenaars van oudere woningen zien vaak op tegen de investering en de administratieve rompslomp. Ook voor deze mensen is het groepsaanbod voor dakisolatie interessant", aldus Michèle Hostekint

Interesse? www.samensterker.be, of kom naar de Infosessie Dakisolatie op dinsdag 29 maart om 19.30 u, Zaal De Komedie CC De Spil, H. Spilleboutdreef in Roeselare