De groepsaankoop groene energie van SamenSterker kende een groot succes in Sint-Pieters-Leeuw. “178 Leeuwse gezinnen hebben zich ingeschreven voor de voorjaarsactie”, vertelt lokaal SamenSterker-ambassadeur David Van Vooren. “Dat zijn er bijna dubbel zo veel als vorig voorjaar”. De deelnemers krijgen een voorstel met tarieven die gemiddeld 37% lager liggen dan het actuele marktaanbod. “De effectieve besparing hangt natuurlijk af van je verbruik. Maar een gemiddeld gezin kan toch al gauw 250 euro per jaar besparen”.

Het succes van de groepsaankoop heeft volgens Van Vooren vooral te maken met de stijgende energieprijzen. “De gezinnen zagen hun energiefactuur het voorbije jaar fors stijgen door allerhande regeringsmaatregelen. Denk maar aan de stijging van de BTW van 6% naar 21%, de Turteltaks of de afschaffing van de gratis hoeveelheid stroom. Dan is het logisch dat de mensen op zoek gaan naar goedkopere alternatieven”.

De goedkoopste energie is natuurlijk de energie die je niet verbruikt. Daarom organiseert SamenSterker ook groepsaankopen voor dak- en spouwmuurisolatie, condensatieketels, zonnepanelen en zonneboilers. “Ook voor die producten kunnen we door het grote aantal klanten scherpe prijzen bekomen bij kwaliteitsvolle leveranciers. Bovendien levert SamenSterker een bijdrage aan de sociale economie door samen te werken met leveranciers die kansen geven aan laaggeschoolde werknemers. Als zij ervaring opdoen en aan het werk geraken, helpt ons dat allemaal vooruit”, besluit David Van Vooren.

Meer info: www.samensterker.be