Neem deel aan de 3de groepsaankoop zonnepanelen en ontvang vrijblijvend een offerte op maat!

Investeren in zonnepanelen blijft financieel interessant! De kostprijs van de installaties blijven dalen terwijl ze aan efficiëntie winnen. Zonnepanelen die een jaarlijks energieverbruik  van gemiddeld 3.500 kWh opwekken kosten niet meer dan € 6.000.  Als eigenaar van een PV-installatie dien je nu wel prosumententarief te betalen voor het dubbel gebruik van het elektriciteitsnet, maar ook de elektriciteitsprijs is de voorbije jaren sterk gestegen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 jaar, nadien zorgt je installatie nog voor minstens 10 jaar gratis elektriciteit. Zonnepanelen installeren op je dak blijft dus een  goede investering. Je kan voor deze investering eventueel een energielening afsluiten.

Door in te zetten op hernieuwbare energie neem je ook actief deel aan de strijd tegen de opwarming van de aarde . Als belangrijkste doelstelling in het Klimaatakkoord van Parijs werd afgesproken om de temperatuurstijging onder 2°C te houden. Hiervoor moeten de CO²-emissies wereldwijd snel afnemen en moeten we zo snel als mogelijk overschakelen op hernieuwbare energie.

Zonnepanelen, iets voor jouw woning ?

Schijnt er voldoende zon op je dak? Is de ligging van je dak goed genoeg om zonne-energie  op te wekken ? Om dit te weten te komen kan je een kijkje nemen op de zonnekaart en dit via de link https://www.energiesparen.be/zonnekaart .

Door dit soort van groepsaankopen te organiseren willen we als stad de stap naar deze vorm van hernieuwbare energie toegankelijker maken. Immers, het financiële aspect is één zaak, de keuze van een geschikte aannemer en juiste installatie is een ander paar mouwen. Veel consumenten zien er tegenop om zelf op zoek te gaan naar de voordeligste aannemer en de perfect passende installatie.  Bij de aankoop van zonnepanelen is het belangrijk dat de installatie goed geplaatst is en werkt zoals het hoort. Door deel te nemen aan deze groepsaankoop ontvang je niet alleen gratis en vrijblijvende een offerte op maat inclusief een transparante rendementsberekening, maar dienen de deelnemende installateurs gekwalificeerd te zijn en garant te staan voor het afleveren van een degelijk product . Inmiddels zijn via deze groepsaankopen zonnepanelen al 3.000 installaties geplaatst bij West-Vlaamse huishoudens

Intekenen op deze groepsaankoop kan vanaf 1 september tot 3 oktober , via  https://www.wijkiezen.be.  of via het energieloket van De Schakelaar in het Huis van de Bruggeling.  Via dit loket kan je ook hulp en begeleiden vragen bij elke stap in deze procedure, van inschrijving tot bestek en goedkeuring offerte.

Door deel te nemen aan deze groepsaankoop krijg je alvast een scherpe prijs  en een vrijblijvende offerte voor een installatie  op maat van je dak en je verbruik. 

Pablo Annys, schepen van energie, stad Brugge