Tom Defillet (sp.a), voorzitter van PWA/DCO Tielt-Winge, kondigt de geboorte aan van ‘Piekfijn Hageland vzw’. Dit is een samenwerking tussen de dienstenchequebedrijven van Kortenaken en Tielt-Winge.

sp.a en Open Vld kiezen voor de weg vooruit”, zegt Tom Defillet (sp.a). “Wij willen een sociaal bedrijf blijven met een lokale verankering in onze gemeente. Er waren privébedrijven geïnteresseerd, maar zij konden ons personeel geen jobzekerheid bieden. Zij zijn natuurlijk geen vzw’s en willen niet dezelfde investering doen in hun personeel. Als vzw willen we de (eventuele) winsten terug investeren in ons personeel. Door in te zetten op opleiding is dit niet alleen voordelig voor het personeel, maar ook voor onze klanten.”

“Bij de buren van Kortenaken vonden we dezelfde manier van denken”, vervolgt Tom. “Ook zij willen de lokale verankering behouden en hebben dezelfde bezorgdheid voor hun klanten en personeel. Een samenwerking was dan ook niet meer dan logisch. We steken ook een hand uit naar andere buurgemeenten en mogelijk volgen er nog samenwerkingen. Onze ambitie is om hét dienstenchequebedrijf van en voor het Hageland te worden.”

“Voor de inwoners van Tielt-Winge verandert er niets, behalve dat zij vanaf januari 2017 ook terecht kunnen op ons antennepunt in Kortenaken”, besluit Tom.